Wie is Dr. Bob Vermeulen?

Dr. Bob Vermeulen is Plastisch, Reconstructief en Esthetisch chirurg. 

De basis voor zijn vorming wordt gelegd in het Meetjesland, waar hij opgroeit en in Gent, waar hij door de Jezuïeten wordt ondergedompeld in levenswijsheden op het Sint-Barbaracollege. Hij behaalt zijn diploma Arts cum laude aan de Katholieke Universiteit te Leuven en voltrekt een vooropleiding in de algemene chirurgie, ondermeer in UZ Gasthuisberg te Leuven, het Heilig Hartziekenhuis te Roeselare,  het Algemeen stedelijk Ziekenhuis te Aalst en het ‘Centre Hôpitalier Universitaire (CHUV) te Lausanne (CH).  

Zijn feitelijke opleiding in de Plastische, Reconstructieve en Esthetische chirurgie geniet Dr. Vermeulen gedurende 4 jaar in de ‘Kliniek voor Plastische Heelkunde’ van het Universitair Ziekenhuis te Gent. Hier wordt hij opgeleid door wereldvermaarde chirurgen zoals onder andere Prof. Phillip Blondeel, Prof. Moustapha Hamdi, Prof. Koen Van Landuyt en Prof. Stan Monstrey. Hij studeert medio 2012 af als plastisch chirurg, wordt fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP) en fellow van de European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Nadien werkt Dr. Bob Vermeulen gedurende 2 jaar als academisch staflid het ErasmusMC en het Sint-Franciscusgasthuis te Rotterdam (NL), aan de zijde van Prof. Steven Hovius, Dr. Marc Mureau, Dr. Teun Luijsterburg, Dr. Heike Klepetko en Dr. Eveline Corten en collega’s. Hier helpt hij ondermeer mee aan de verdere uitbouw en ontwikkeling van de verschillende technieken in de micro-reconstructieve borst- en gelaatschirurgie, is er auteur van een aantal internationale publicaties binnen de reconstructieve chirurgie en bezield teacher van jonge collega’s in opleiding.

Sedert augustus 2014 is Dr. Vermeulen verbonden aan het Ziekenhuis Oost-Limburg te Genk - Lanaken met als hoofdinteresses reconstructieve en esthetische borstchirurgie, microchirurgie, correctie van lymfoedeem, herstel van de lichaamscontour na gewichtsverlies en esthetische en reconstructieve chirurgie van het gelaat. Deze activiteiten biedt hij ook aan in het Mariaziekenhuis te Overpelt.

()

Dr. Vermeulen heeft ook een grote interesse in esthetische behandelingen van het gelaat. Hij verdiept zich dagelijks in de bestaande en nieuwste behandelingen om een zeer breed palet aan therapieën te kunnen aanbieden.

Sedert 2013 is hij verbonden aan de praktijk 'Dermatologie Gent' van Dr. Griet Voet op de Kouter te Gent. Door de unieke samenwerking met Dr. Voet is het mogelijk om zowat elke aandoening van de huid te behandelen, gaande van gelaatsveroudering (botuline toxine, fillers, PDO draadjeslift, LASER, ooglidcorrectie), behandelen van overtollig vet (cryolipolyse of Coolsculpting®) en dermatochirurgie. 

Dr. Vermeulen is gehuwd met Isabelle Segaert en heeft 3 kinderen, Simon en Victoria en William.