Borstverkleining

 

Soms is de natuur te genereus geweest en is de boezem te groot. Dit is niet enkel een esthetisch probleem maar gaat vaak gepaard met last en pijn ter hoogte van schouder, nek en rug.

Voor wie is een borstverkleining geschikt?

Elke vrouw met een grote boezem komt in aanmerking voor een borst-verkleinende ingreep. De terugbetaling door de mutualiteit is echter niet voor iedereen wegelegd. Eerst dient een goedkeuring door de adviserend geneesheer te worden gevraagd. Hiervoor vult Dr. Vermeulen tijdens de eerste consultatie een aanvraagformulier in.  

Buiten deze voorwaarden kan uiteraard in overleg met de arts worden besloten om de ingreep te laten doorgaan en betaal je als patiënte de ingreep zelf. 

 Wat houdt de operatie in?
De ingreep gebeurt onder algemene narcose. Het doel van de ingreep is de borst kleiner en mooier te maken.  Hiervoor wrodt een deel van de huid en borstklier van de onderzijde van de borst weggenomen.Niet alleen wordt de borst kleiner gemaakt, deze wordt ook gelift om zo de tepel op de correcte positie te zetten. De tepel blijft in verbinding met een deel van het borstklierweefsel. 

De techniek wordt tijdens de consultatie met U besproken.

Hoe lang duurt de ingreep?
De ingreep duurt ongeveer 2,5h.

 Hoelang duurt de ziekenhuisopname?
U wordt opgenomen de ochtend van de ingreep en blijft normaal 1 nacht in het ziekenhuis. UItzonderlijk duurt de opname een nachtje langer.

 Herstel
Afhankelijk van de beroepssituatie gaan de meeste patiëntes na 2-6 weken terug werken. Dr. Vermeulen bespreekt dit voor de ingreep met jou.

Er wordt aangeraden om een sportBH gedurende 6 weken te dragen, dag en nacht.

 Littekens
De littekens zijn meestal ankervormig: rond het tepelhof, tussen tepelhof en plooi onder de borst en horizontaal in deze plooi. Indien mogelijk worden de littekens beperkt. Dit zal tijdens de consultatie worden besproken.

Waar vindt de ingreep plaats?
Dr. Vermeulen voert een borstverkleining uit in het Mariaziekenhuis te Overpelt en het ZOL te Genk/Lanaken. Voor een advies kan je op elke locatie terecht.