Wat is body contouring?

De contour of vorm van het lichaam verandert door een aantal mogelijke factoren:

Veroudering van de huid betekent verminderen van de elasticiteit of veerkracht. 
Gewichtsverlies: na jaren van overgewicht terug op een gezond gewicht komen betekent dat de 'vulling' onder de huid verdwijnt en een huidoverschot blijft. 
* Tijdens de zwangerschap gaat de huid van de buik snel uitrekken. Indien de elasticiteit van de huid niet optimaal is kan dit resulteren in een huidoverschot na de bevalling. it kan tijdelijk of permanent zijn en is erg persoonsgebonden
* Hoe optimaal de vorm en de maat van het lichaam ook is, bij vele mensen blijft op bepaalde zones een vetoverschot dat als erg storend kan worden ervaren. Dit is niet op te lossen door sport of gewichtsverlies.
(ongezonde) gewoontes zoals roken, ongezonde voeding maar ook aandoeningen van de huid en genetische belasting kunnen de toestand van de huid minder gunstig maken. 

Correctie van de contour van het lichaam kan op een aantal manieren:

Heelkundig wegnemen van het huidoverschot (Buikwandcorrectie, armlift, dijlift, lower body lift, borstlift,...)
Liposuctie: Heelkundig  aspireren van onderhuids vetweefsel. Door onderhuids littekenweefsel zal nadien de huid kunnen bijtrekken en strakker worden. Dit is erg persoonsgebonden. 
Cryolipolyse: Beschadigen van vetcellen door bevriezing. Hierdoor worden deze permanent door het lichaam verwijderd. (Coolsculpting®)