Coolsculpting

Voorstelling:
Cryolipolysis betekent: ‘verwijderen van vetweefsel door bevriezing’. Deze techniek bestaat nu sedert verschillende jaren en biedt een betrouwbare behandeling voor die zones waar vetweefsel resistent is aan afvallen of work-out. Deze zones kunnen zich overal op het lichaam bevinden en kunnen bij elke persoon verschillen. De techniek is beter bekend onder de naam ‘Coolsculpting®’, de merknaam van het apparaat.

De techniek:
Door middel van een ingenieuze techniek wordt het vetweefsel bevroren enkel waar dit nodig is. Een applicator of zuignap wordt op de huid geplaatst. Eerst wordt huid en vetweefsel in de zuignap gezogen en nadien zullen 2 koelelementen het geïsoleerde weefsel bevriezen. Vetcellen zijn hier uitermate gevoelig door en een deel van de vetcellen verdwijnt. Het omgevende weefsel en de huid zijn hier minder gevoelig voor en blijven intact. 

Een deel van de vetcellen sterft onmiddellijk af, een deel is fors beschadigd en zal in de loop van de volgende weken verdwijnen, een deel blijft intact. Elke behandeling resulteert in een verlies van ongeveer 30 procent van de vetcellen. 

De behandeling:
Elke te behandelen zone behoeft 1 tot 4 applicaties. Elke applicatie duurt een uur. De behandeling is meestal pijnloos. Na elke applicatie zal elke zone worden gemasseerd. Deze massage neemt 2 minuten in beslag en kan licht gevoelig zijn. Hiervoor kunt U uiteraard een lichte pijnstiller krijgen. Tijdens de behandeling geniet U van de rust, kunt U wat werken of maakt U gebruik van ons entertainementsysteem met Netflix. Wij trachten U zoveel als mogelijk in de watten te leggen. 

Na de behandeling:
De eerste week na de behandeling voelt de behandelde zone aan als een forse blauwe plek en is gezwollen. Na 2 weken is deze pijn en zwelling volledig verdwenen en start langzaam het proces van volumedaling om een maximaal effect te krijgen na 2 maanden. 

Wij zien U na de behandeling graag terug na een 2 tal maanden. Indien U vroeger langs wil komen met een vraag of wens, bent U uiteraard steeds welkom op de consultatie wanneer het U past. De controle-raadplegingen na de behandeling zijn kostenloos.

De lange termijn
Het effect van coolsculpting is blijvend. Net zoals bij liposuctie zijn een aantal vetcellen verdwenen die niet meer aangroeien. Uiteraard zal ook deze zone opnieuw bijkomen bij gewichtstoename. De resterende vetcellen kunnen nog in volume toenemen. 

Indien een volumeverlies van 30 procent voor U niet volstaat kan een herbehandeling worden gepland op dezelfde zone. Wij raden echter aan om eerst het definitieve resultaat af te wachten en dus minimaal 2 maanden tussen 2 behandelingen te laten.

Is cryolipolysis iets voor mij?
U bent vrijblijvend welkom voor een consultatie om na te gaan of U geschikt bent voor deze techniek. Elke behandeling in onze praktijk wordt uitgevoerd door Dr. Vermeulen zelf. Zo bent U zeker van het optimale resultaat. 

Deze behandeling wordt aangeboden in de praktijk te Gent.