Buikwandcorrectie - Body lift - Armlift - Dijlift

Abdominoplastiek of buikwandcorrectie

Een klassieke buikwandcorrectie wordt uitgevoerd wanneer er een teveel aan huid is in de (onder)buik. Een ellipsvormige huidschort wordt weggenomen van net boven de navel tot net boven het schaambeen. Het resulterend littteken loopt laag in de onderbuik (binnen de bikinilijn) van de ene zijde van de buik naar de andere en rond de navel. Tijdens de ingreep wordt - indien nodig - een herstel van de rechte buikspieren verricht (reven van de musculi recti abdominis). Tegelijk kan een liposuctie van de flanken worden uitgevoerd. Deze ingreep kan eventueel met een andere ingreep worden gecombineerd.

 

Hopsitalisatie en herstel: De ingreep duurt een 2-tal uur en klasiek duurt de hospitalisatie een nacht. Voor het herstel reken je best op een 2-tal maanden vooraleer sport en zware fysieke inspanningen kunnen worden hernomen. Hoelang werken niet mogelijk is hangt af van de aard van het werk en de persoonlijke situatie.

Mini-abdominoplastiek

Als het huidoverschot beperkt is tot de onderbuik (onder de navel) kan een beperkte buikwandcorrectie worden uitgevoerd. Hierbij dient de navel niet te worden ingesneden en blijft er enkel een horizontaal litteken over, net boven het schaambeen.

Hospitalisatie en herstel: De ingreep kan in dagziekenhuis en vereist een herstel van 3-4 weken. 

Body lift

Soms is het huidoverschot niet beperkt tot de buikwand vooraan maar reikt het tot de flanken, rug, bovenbenen, dijen of borstkas. Dit wordt het vaakst gezien na gewichtsverlies maar kan ook zonder specifieke oorzaak optreden. De benodigde behandeling is steeds het overschot wegnemen. Dit resulteert in littekens die erg afhankelijk zijn van de persoonlijke situatie. Voor individueel advies kunt U een afspraak maken op de consultatie.

Armlift

 

Bij een huidoverschot aan de armen wordt de huid aan de binnenzijde van de bovenarm verwijderd. Het litteken dat resulteert loopt van de oksel (achterste plooi in de oksel) tot aan de binnenzijde van de elleboog, indien nodig. Doordat het litteken gecamoufleeerd ligt aan de binnenkant van de bovenarm is dit weinig zichtbaar. 

Hospitalisatie en herstel: De ingreep duurt een 2-tal uur en vereist klassiek een hospitalisatie van een nacht. Nadien wordt een steunkous gedragen voor 4 weken.  Hoelang werken niet mogelijk is hangt af van de aard van het werk en de persoonlijke situatie.

Dijlift

Bij een huidoverschot aan de binnenzijde van het bovenbeen wordt de huid aan de binnenzijde van de dij verwijderd. Het litteken dat resulteert loopt van de liesplooi vooraan, langs de schaamstreek, tot de bilplooi achteraan. Wanneer er erg veel huidoverschot is dient een litteken te worden gemaakt dat loopt van het bovenvermeld litteken tot aan de knie (T-vormig litteken). Doordat het litteken gecamoufleeerd ligt aan de binnenkant van het bovenbeen is dit weinig zichtbaar. 

Hospitalisatie en herstel: De ingreep duurt 2,5 uur en vereist klassiek een hospitalisatie van een nacht. Nadien wordt een steunbroek gedragen voor 4 weken.  Hoelang werken niet mogelijk is hangt af van de aard van het werk en de persoonlijke situatie.