PDO Draadjeslift

 

Technieken voor gelaatsverjonging worden steeds minder ingrijpend. Beginnende gelaatsveroudering en rimpelbehandeling kan nu worden aangepakt met het implanteren van onderhuidse draadjes. Deze draadjes hebben weerhaakjes en geven zodanig een lift-effect. De draadjes zijn zelf-verteerbaar en worden nadien vervangen door littekenweefsel. Dit geeft een extra lift-effect gezien litteken steeds de neiging heeft tot contractie. 

Als deze draadjes deskundig onder de huid van het gelaat worden geplaatst hebben zij hetzelfde effect als een 'face-lift', maar uiteraard minder uitgesproken. Zij zijn dus uitermate geschikt voor beginnende gelaatsveroudering. 

Er zijn verschillende indicaties voor de draadjestechniek die Dr. Vermeulen graag op de consultatie toelicht. De techniek staat naast behandeling met botulinum toxine en fillers als niet-chirurgische techniek voor gelaatsverjonging en verfrissing van het gelaat. 

De techniek wordt met minimale locale verdoving verricht en de draadjes worden via een naaldje ingebracht. Er dient dus niet worden gesneden en brengt dus geen littekens voort. 

Het maximale effect is niet onmiddellijk maar na 2-3 maanden zichtbaar. Het effect van de techniek duurt 18 tot 24 maanden. Nadien dient de behandeling te worden herhaald. Een opfrissing kan nodig zijn na 9 maanden. 

Dr. Vermeulen kan voor de behandeling verdovende zalf voorschrijven en een middel tegen de vorming van blauwe plekken op de huid (Arnica Montana). U moet rekenen op mogelijks 2 weken blauwe plekken op de behandelde zones. Die kunnen enkele dagen na de behandeling met een concealer worden gecamoufleerd. Na de behandeling is er amper pijn, enkel een gespannen gevoel kan tijdelijk aanwezig zijn.

Dr. Vermeulen voert deze techniek uit in de praktijk te Helchteren en Gent. De duur van de behandeling is ongeveer 30-60 minuten.