Ooglidcorrectie


Ogen spreken.

Doordat het complexe systeem van aangezichtsspiertjes zo direct inwerkt op de dunne huid van de oogleden zijn zij ook uiterst gevoelig voor veroudering. Een surplus aan huid van de bovenste en onderste oogleden uit zich in een vermoeide en vaak boze blik die niet te verhullen is met make-up of andere hulpmiddelen. Een correctie van de bovenste oogleden is een een relatief beperkte ingreep die meestal onder locale verdoving wordt verricht. Het herstel van de ingreep duurt tot 3 weken. Littekens zijn amper zichtbaar en zijn vervat in de plooi boven de ogen en de kraaienpootjes net naast het oog. Initieel zijn die littekens rood en donker, maar al na enkele weken zullen zij vervagen.
Een correctie van de onderste oogleden is vaak complexer. De oorzaak van walletjes en huidplooien onder de ogen is vaak een gecombineerd probleem van huidoverschot, uitpuilen van vetweefsel dat afkomstig is van achter het oog en verslappen van de circulaire oogspier. Een onderste ooglidcorrectie kan via een sneetje in het oogslijmvlies (met dus een onzichtbaar litteken tot gevolg) maar dan kan het huidoverschot niet worden aangepakt. Meestal wordt een onderste ooglidcorrectie uitgevoerd via een sneetje net onder de wimpers, uitlopend tot in de kraaienpootjes aan de zijkant van het oog. Het herstel is meestal 3-4 weken. Een onderste en bovenste ooglidcorrectie kunnen samen worden verricht. 

Dr. Vermeulen voert deze technieken uit op alle locaties. Vraag gerust meer informatie op de consultatie.

Een wenkbrauwlift is aangewezen bij patiënten die een laaghangende wenkbrauw hebben aan de zijkant van het oog of over het hele verloop van de wenkbrauw.Een beperkte lift kan gebeuren tijdens een bovenste ooglidcorrectie (via dezelfde insnede en dus zonder extra litteken) maar voor een uitgebreide correctie is vaak een aparte ingreep nodig met een snede in de behaarde hoofdhuid aan de zijkant van het voorhoofd. Net als de meeste ingrepen in het gelaat is een probleem van hangende wenkbrauwen erg individueel en dient een advies te worden ingewonnen tijdens de consultatie.