Laser

Dr. Vermeulen voert LASER-behandelingen uit in de praktijk  te Gent.

Met LASER therapie kunnen oppervlakkige rimpeltjes, oneffenheden en storende kleurschakeringen worden gecorrigeerd.

De behandeling duurt ongeveer een tweetal uur. Vooreerst worden een tweetal lagen verdovende crème op de te behandelen plaatsen aangebracht. Die moeten ongeveer een uur inwerken. Dit gebeurt in een private behandelkamer. Na de ingreep wordt een ontsmettende en verlichtende zalf aangebracht. 

Elke behandeling start met een gesprek en een advies, vraag gerust vrijblijvend een afspraak voor de behandeling met de LASER.

 Voorbereiding voor de behandeling:

  • Meld in de voorafgaande consultatie of U allergieën of overgevoeligheden heeft aan medicatie of zalf. Vermeld ook indien U bloedverdunners neemt of medicatie die de afweer van het lichaam afremt.
  • Wij vragen U om U in de maand voorafgaand aan de behandeling niet aan zon- of zonnebanklicht bloot te stellen.
  • Wij raden een therapie met Vitamine C-supplementen aan. Dit kan zorgen voor een betere genezing. Start van deze therapie een tweetal weken voor de procedure tot 1 maand na de ingreep.
  • Vermeulen zal U antivirale medicatie (tegen koortsblaasjes) en antibiotica voorschrijven. Start van de antivirale medicatie 3 dagen voor de ingreep, te nemen tot 4 dagen na de ingreep. De antibioticatherapie start de ochtend van de ingreep tot 1 week na de ingreep.

Nazorg:

De eerste 5 dagen na de behandeling dient een specifieke hydraterende crème te worden gebruikt, gevolgd door een regenererende crème die tot een maand na de behandeling dient te worden gebruikt. Onze cosmetische verzorgsters bieden U deze verzorging de eerste drie dagen na de ingreep aan op de praktijk. Wij geven U hiervoor de dag van de behandeling de nodige afspraken mee.

Uiteraard moet, zoals na alle LASER-behandelingen, tot drie maanden na de behandeling een totale zonbeschermer worden gebruikt. Afhankelijk van de zwaarte van de behandeling zal tot 6 weken na de behandeling een rode verkleuring van het gelaat aanwezig zijn. Verder dienen geen specifieke maatregelen te worden genomen.